Annons
Nyheter

Två anhållna misstänkta för våldtäkt i Ystad

Med hjälp av innehållet på en dator har polisen lyckats gripa två unga män från sydöstra Skåne. Männen är misstänkta för våldtäkt respektive försök till våldtäkt på två 16-åriga flickor i Ystads Sandskog.
Nyheter • Publicerad 30 november 2006

De båda männen är 19 respektive 20 år gamla. Polisen hämtade de båda misstänkta till förhör under onsdagen. Båda har anhållits, men nekar till anklagelserna.

– Utredningen är inne i ett mycket känsligt läge och jag kan inte säga mer, säger Eva Glembro, polisinspektör vid polisen i Ystad. De båda flickorna är hemmahörande i Ystad. Via en chatt på internet hade flickorna bestämt en träff med männen.

Annons

Flickorna träffade också de båda männen på lördagskvällen och åkte därefter iväg i männens bil. Bilen parkerades i närheten av Ystads Saltsjöbad och en av 16-åringarna våldtogs utanför bilen.

Hennes jämnåriga kamrat lyckades samtidigt avvärja ett våldtäktsförsök från den andre mannen.

Trots det signalement som de båda flickorn kunde lämna på måndagen var de innehållet på flickornas datorer som innebar ett genombrott i spaningsarbetet. Bland annat via chattloggar lagrade på hårddisken kunde polisens analytiker, med hjälp av flickorna, ringa in en av de misstänkta gärningsmännen.

Vad som ledde polisens spanare fram till att ytterligare en man kunde anhållas är ännu inte känt. Polisens utredare jobbar nu med att om möjligt säkra mer teknisk bevisning. Ytterligare förhör kan också bli aktuella. Polisen ville på torsdagen inte kommentera om man säkrat bevisning i form av DNA. Åklagaren har ännu inte tagit ställning till om de båda misstänkta ska begäras häktade eller inte. Ett beslut som måste komma senast under lördagen.

Robert Jönson

0411-55 78 69

Robert.jonson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons