Annons
Nyheter

Två anhållna för Skånemord

Två personer har anhållits misstänkta för mordet på de två unga kvinnorna som på söndagen hittades döda i närheten av Båstad. De misstänkta hämtades av länskriminalen in till förhör under söndagseftermiddagen.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2004

Skånepolisens informatör Charley Nilsson ville på måndagsmorgonen inte gå närmare in på vad som väckt polisens intresse för dessa personer, men bekräftade att man kunnat spåra telefontrafiken till och från en av de mördade kvinnornas mobiltelefon. Den låg kvar i den kraschade bilen. - Det har förekommit någon form av kontakt mellan mobiltelefonen och Lunarstorm, säger Charley Nilsson till TT. Han ville inte lämna några uppgifter om de anhållna eller om hur 18-åringarna bragts om livet. Utredningen fortsätter under måndagen bland annat med nya förhör med de båda anhållna och utvidgade tekniska undersökningar. Ett kriscenter öppnas under måndagsförmiddagen i Veinge församlingshem av Laholms kommuns krisgrupp, rapporterar Sveriges Radio Halland. Två unga kvinnor hittades på söndagen mördade intill gamla E 6 på Hallandsåsen i Båstadstrakten. Fyndet har samband med en bilolycka som inträffade i närheten på lördagsmorgonen där två 18-åriga kvinnor anmäldes försvunna. En av de mördade kvinnorna hade på söndagskvällen identifierats som en av de två försvunna, som båda är från Laholmstrakten. - Vi kan av utredningstekniska skäl inte säga någonting om hur det såg ut på platsen där kropparna påträffades eller några detaljer, säger Charley Nilsson, informatör vid Helsingborgspolisen, till TT. - Men de har bragts om livet. En privatperson ringde till polisen på söndagseftermiddagen och berättade att han hittat de två döda kvinnorna intill gamla E 6 som löper parallellt med den nya över åsen. Fyndet gjordes någon kilometer från Båstad, inte långt från den plats där en bil hittades krockskadad på lördagsmorgonen. Bilen påträffades svårt demolerad nedanför en slänt vid Östra Karups skola. Men inga personer fanns i närheten av bilen som de två 18-åringarna hade färdats i. Larmet om den krockskadade bilen kom vid sjutiden på lördagsmorgonen. Polisen lät söka igenom området med hundar men hittade inga spår efter de båda 18-åriga kvinnorna. Enligt Helsingborgs Dagblad hade en av de två 18-åringarna lånat bilen av sin mamma för att de två väninnorna skulle åka till en fest i Varbergstrakten. Hur de hamnade i Båstad är oklart. Föräldrarna anmälde dem försvunna redan under natten till lördagen. - Den sista direktkontakten är på fredagskvällen när de ringer till en kille i Ängelholm-Båstadstrakten och säger att de kommer på hans fest om festen i Varberg är tråkig, säger polismannen Håkan Johansson till tidningen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons