Annons
Nyheter

Tusentals rullatorer återkallas

Flera tusen rullatorer måste återkallas i hela landet sedan det upptäckts att hjulen kan ramla av. Värst drabbade är Västra Götalandsregionen och Stockholmsområdet där cirka 4500 av de sammanlagt 6 000 defekta rullatorerna finns, skriver Göteborgs-Posten.
Nyheter • Publicerad 18 november 2005

Den aktuella modellen heter Soprano och tillverkades av företaget Dolomite i Anderstorp mellan januari 2004 och maj 2005. Nu kallas alla dessa exemplar tillbaka sedan företaget upptäckt ett konstruktionsfel i infästningen till framhjulen som gör att dessa kan knäckas och rullatorn tappa hjulen.

Företag som tillverkar medicinska hjälpmedel är skyldiga att anmäla upptäckta tillverkningsfel till Läkemedelsverket, vilket Dolomite gjort.

Annons

– Hittills har ingen skadats, men om det här får fortgå så är det ju uppenbart att ett, tu, tre så har man otur, säger Per Gillblom, handläggare vid Läkemedelsverket, till Göteborgs-Posten.

Läkemedelsverket kommer nu att följa arbetet med att återkalla och reparera rullatorerna. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons