Annons
Nyheter

Turning Torso öppnar för allmänheten

Det 190 meter höga Turning Torso visas för allmänheten i sommar. Under tre veckor får intresserade ta hissen upp till 53:e och 54:e våningarna och lyssna på föredrag om arkitekten Santiago Calatravas skapelse.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2008
Det 190 meter höga Turning Torso visas för allmänheten i sommar. Besökare kan då få sig en titt på Malmö från ovan.
Det 190 meter höga Turning Torso visas för allmänheten i sommar. Besökare kan då få sig en titt på Malmö från ovan.Foto: 

Fyra gånger om dagen onsdagar, lördagar och söndagar mellan den 16 juli och den 3 augusti får grupper om max 75 personer åka upp till konferensvåningarna.

- Det finns ett stort intresse från allmänheten att komma upp i Turning Torso. Vi prövar därför när det inte är så mycket konferenser, säger Jan Andersson, chef för mötes- och eventcentret, till Sydsvenskan.

Annons

Avsikten är att hyresgästerna i Turning Torso inte ska störas mer av allmänheten än av vanliga konferensdeltagarna.

Med de snabbgående hissarna nås toppen på 38 sekunder. Det blir inte gratis. Vuxenbiljetten kostar 195 kronor medan barn från 3 till 8 år får betala 125 kronor. Besöken måste bokas i förväg.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons