Annons
Nyheter

Tullen sätter käppar i hjulet för internetspriten

Nyheter • Publicerad 29 juni 2006

Tullens intensifierade jakt på internetbeställd alkohol ställer till allt större problem för både importörer och kunder.

Ett av företagen, Nätmässan i skånska Östra Karup, har haft stora problem med frakten från Tyskland på sistone, skriver Helsingborgs Dagblad/NST.

Annons

För att minimera risken att få spriten beslagtagen av tullen delar det fraktbolag som anlitas upp alkoholleveranserna i mindre partier, vilket leder till fördröjningar. Många kunder har hört av sig på sistone och klagat på uteblivna transporter, berättar Thomas Rejnell vid Nätmässan för tidningen.

Två personer som drabbats berättar att de tillsammans beställde varor i början av april för sammanlagt 5600 kronor. Leveransen skulle ta högst 15 arbetsdagar, men ännu har inga drycker levererats.

– Jag beställde tillsammans med min granne för att ha till studentfest, födelsedag och midsommar, så det är ju så dags om allt kommer nu, säger en av dem till tidningen.

Utöver 2000 kronor i fraktkostnad har de också fått betala 553 kronor i försäkringsavgift för att de ska få pengarna tillbaka om varorna beslagtas av tullen. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons