Annons
Nyheter

Truckföretag begär KB i konkurs

Den tuffa konsertsommaren drabbade Kulturbolaget i Malmö hårt. Nu har KB begärts i konkurs av företaget Göstas Truckuthyrning som menar att de inte har fått betalt för sina tjänster, skriver Skånska Dagbladet.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2014

Den tuffa konsertsommaren drabbade Kulturbolaget i Malmö hårt. Nu har KB begärts i konkurs av företaget Göstas Truckuthyrning som menar att de inte har fått betalt för sina tjänster, skriver Skånska Dagbladet. Det var under festivalen Metaltown i fjol som KB anlitade firman för att bygga upp och ned festivalområdet. Företaget kräver nu 280 000 kronor av KB och ytterligare fem företag har stämt arrangören på en miljon kronor.

– KB ska inte gå i konkurs och är det så att vi är skyldiga att betala det så får vi betala det, säger Kulturbolagets ägare Totte Lundgren till Sydsvenskan.

Kulturbolaget har förutom Metaltown även arrangerat festivalerna Pier Pressure och West Coast Riot i Göteborg samt Vanguard Music Festival i Köpenhamn. I december stod det klart att Metaltown ställs in i år.

Lina Campbell
TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons