Annons
Nyheter

Trögt i trafiken på Söderslätt

Snökaoset slog hårt mot trafiken på Söderslätt under onsdagen. Bärgningsbilar körde i skytteltrafik, en polisbil på uttryckning körde fast och många blev försenade när avåkta långtradare blockerade vägarna helt.
Nyheter • Publicerad 23 februari 2005

Morgontrafikanter på Söderslätt möttes av otrevlig överraskning när de kom ut i morse. Natten mellan tisdag och onsdag passerade utan större trafikproblem trots tungt snöfall. En polisbil fick dock dras loss ur snön sedan den fastnar när patrullen skulle undersöka en övergiven bil i närheten av Anderslöv.

Under morgonen och förmiddagen tilltog blåsten och snöfallet. E6: an mellan Trelleborg och Malmö var bitvis igenblåst av snö och snöyran gjorde sikten mycket begränsad. Trafiken pendlade mellan att flyta sakta och stå helt stilla. Långa köer bildades när avåkta bilar drogs upp ur dikena och bärgningsbilar och utryckningsfordon gick i skytteltrafik.

Annons

Runt klockan tolv stannade trafiken på flera av vägarna runt Trelleborg helt av. På väg 9 i närheten av Gislövs Läge voltade en bil. När ambulansen ryckte ut för att att hand om en av de skadade i bilen åkte även den av på isiga vägen. De lyckades dock ta sig upp på vägen av egen kraft och ta hand om de skadade i olyckan.

Väg 108 i höjd med Västra Vemmerlöv fick stängas av helt när två långtradare ställde sig över båda körbanorna. Kön av trafikanter sträckte sig nästan hela vägen mot Trelleborg och väglaget var mycket halt.

– Nu är det någon av lastbilschaufförerna som försökt backa och sedan själv kört fast, suckade Leif Persson från närpolisen i Trelleborg som gjorde tappra försök att dirigera om trafiken i det hårda vädret.

Många oroliga kom fram för att fråga hur de skulle ta sig hem, men Leif Persson hade svårt att säga hur länge stoppet skulle vara.

– Det beror på vilka prioriteringar Vägverket gör. I det här läget har de nog ganska mycket att göra, säger han.

Även de mindre vägarna var hårt drabbade i ovädret och många av dem var helt oframkomliga under dagen. Snövallar på upp till en meter blåst snabbt upp, trots att de strax tidigare blivit plogade.

Kristofer Naess

SÖDERSLÄTT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons