Annons
Nyheter

Tre unga fast för mord på 15-åring

Tre personer, alla under 18 år, har gripits som misstänkta för mordet på en 15-åring i Rosengård under nyårsnatten. De tre var först anhållna i sin frånvaro och hämtades av polisen i morse.
Nyheter • Publicerad 16 april 2012

Offret träffades av skott i både huvud och bröst och avled strax efter ankomsten till sjukhus. Det uppges ha varit gott om nyårsfirare ute när skotten föll, men polisen hade ändå inledningsvis svårt att få tag på vittnen.

Mordet var när det inträffade det fjärde i Malmö på drygt en månad och kom att följas av ytterligare två mord med skjutvapen under januari i den våg av våldsdåd som skakat staden. Under januari samlades också Malmöborna till flera manifestationer mot våldet, en av dem hölls i samband med 15-åringens begravning.

Annons

– Utredningsarbetet har gått in i en ny fas, inledde spaningsledaren Bertil Isberg Jönssson på en presskonferens.

Han berättade att många förhör hållits och att vissa personer förhörts flera gånger. De tre anhållna uppges ha varit på platsen där mordet begicks och de ska även ha känt till offret. Personerna, polisen vill inte avslöja om det handlar om killar eller tjejer, är tidigare hörda i utredningen.

Kammaråklagare Pernilla Trimmel har under morgonen tagit ett förnyat beslut om anhållande av de tre och har även till tingsrätten lämnat in en begäran om offentlig försvarare av samtliga.

Isberg Jönsson berättade också att polisen har arbetat med tre olika teorier när det gäller tänkbart motiv till mordet. De tre teorierna gäller ekonomi, respekt eller hedersrelaterat brott. Han ville inte säga vilken motivbild det kan gälla i samband med de anhållanden som nu gjorts.

Mikael Hallqvist
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons