Annons
Nyheter

Tre skadade i skottdrama i Malmö

Tre män i 20-årsåldern har skadats vid en ny skottlossning i Malmö - den andra i staden på mindre än ett dygn.
En av de skjutna har enligt sjukhuset livshotande skador.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2014

De skadade vårdas under polisbevakning på akutmottagningen vid Skånes universitetssjukhus i Malmö.

- En har livshotande skador i bröstkorgen, en är allvarligt skadad i benet och en är lindrigt skadad, säger Åsa Holm, driftansvarig sjuksköterska på akuten i Malmö, till sydsvenskan.se.

Annons

Larmet om skottlossningen i Malmöstadsdelen Lindängen kom kvart över tolv, natten mot onsdagen.

- När vi kommer dit anträffar vi en person som är skadad. I samband med att vi söker av platsen hittar vi ytterligare två skadade, säger Erik Jeppsson på Malmöpolisen till TT.

Polisen knackar nu dörr och samlar in vittnesuppgifter, men ännu har ingen gärningsman gripits.

Skjutningen är den andra i Malmö på mindre än tolv timmar där människor kommit till skada. Under tisdagseftermiddagen fördes en tonårig pojke till sjukhus, sedan han blivit skjuten i armen i närheten av Malmö stadion.

- Vi kommer givetvis att titta på om det finns en koppling eller inte mellan brotten. Det kommer att utredas av dem som jobbar med gängbildningarna som finns här, säger Erik Jeppsson till Sydsvenskan.

Båda händelserna utreds som mordförsök.

Josefin Gustafsson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons