Annons
Nyheter

Tre män är anhållna

Tre män är anhållna, misstänkta för mordet i centrala Skurup på lördagseftermiddagen då en 36-årig man slogs ihjäl på öppen gata.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2014
Foto: 
Foto: 
En man misshandlades till döds med ett tillhygge i Skurup på lördagen.
En man misshandlades till döds med ett tillhygge i Skurup på lördagen.Foto: 

När polisen genomförde vittnesförhör pekades en 27-årig man, hemmahörande i Skurup, ut. Mannen greps och anhölls natten till söndag.

- Vi höll 20-talet förhör på lördagen, gjorde teknisk undersökning, platsundersökningar av olika slag, inre och yttre spaning – då var det i de här förhörssituationerna som en person blev intressant i sammanhanget, säger Ewa-Gun Westford, informatör vid polisen.

Annons

Den misstänkte förekommer i polisens register sedan tidigare och har förekommit i våld- och narkotiksammanhang. Han anhölls av åklagare Anders Petterson klockan 02.30 natten till söndag. Han är anhållen på sannolika skäl, alltså den högre graden, misstänkt för mord.

På söndageftermiddagen greps ytterligare två personer, misstänkta för inblandning i mordet. Den ena är en 30-årig man som hämtades på en adress i Skurup klockan 14.35. Den andra är 28 år och lokaliserades utomhus i Skurup klockan 14.50. Båda är kända av polisen sedan tidigare. Efter ett inledande förhör anhölls även dessa två män, på sannolika skäl misstänkta för mord.

Larmet om ett bråk med tillhyggen vid Fabriksgatan mellan Folkets park och järnvägsspåret i Skurup kom till polisen vidn 16.30 på lördagseftermiddagen. När polispatruller anlände 15 minuter senare konstaterades det att en man låg avliden på platsen och att han hade bragts om livet. Enligt polisen befann sig ingen annan person alldeles i närheten av den avlidne mannen när de anlände till platsen.

Ett större område spärrades av inklusive det gräsbevuxna området upp till järnvägen och platsen undersöktes under kvällen av tekniker. Ett större område inklusive Folkets park genomsöktes med polishundar.

Mannen ska ha blivit misshandlad med ett eller flera tillhyggen. Det har förekommit olika uppgifter om vad det skaha varit för tillhygge, till exempel en yxa eller ett järnrör, uppgifter som polisen dock inte vill kommentera.

Vid 22.30-tiden på lördagskvällen hade teknikerna lämnat platsen, men spaningsarbetet pågick vidare för fullt med stora resurser från polisens sida. Spaningsarbetet pågick hela natten. Polisen lyckades identifiera den avlidne mannen. Mannen som var 36 år var hemmahörande i kommunen. Han är känd av polisen sedan tidigare.

Hur ser relationen mellan offer och misstänkt gärningsman ut?

- Det har vi inte klart än, bredvid det här kartlägger vi vem offret var och vilka kontakter han haft.

Ett antal husrannsakningar har gjorts i Skurup. Vid lunchtid på söndagen började en helikopter att cirkulera över Skurup.

- Vi har en polishelikopter i södra Sverige, när den helikoptern är tillgänglig kan vi också använda oss av den och då är det helt naturligt att kontakta helikopterpersonalen som kan få en bra överblick över området.

Annons

Har det förekommit någon jakt?

- Det är klart att vi bedriver en förundersökning, vi letar efter personer, förhör människor, gör platsundersökningar och husrannsakningar, men någon jakt skulle jag inte vilja kalla det.

Polisen söker fortfarande efter vittnen till händelsen.

- Vi har under de här 20-talet vittnesförhör fått en bra bild av händelseförloppet men vi behöver fortfarande det lilla extra. Vi är intresserade av människor som hör av sig och berättar, det här har hänt utomhus mitt på ljusa dagen – det kan finnas fler som har något att berätta.

På måndagsförmiddagen lämnas ärendet över till Länskriminalpolisen.

Maria Sällberg
Maria Sällberg och Marcus Haraldsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons