Annons
Nyheter

Tre anhållna inför mordrättegång i Växjö

Tre personer har gripits som misstänkta för att ha försökt påverka huvudvittnet i den mordrättegång som startade på nytt i Växjö på onsdagsförmiddagen, skriver Kvällspostens nätupplaga.
Nyheter • Publicerad 14 december 2005

Enligt uppgift till tidningen greps och anhölls de under natten till onsdagen i Ljungby som misstänkta för övergrepp i rättssak.

En bror till den åtalade tonårspojken greps i samband med säkerhetskontrollen i tingsrätten på onsdagen. Detta eftersom han varit anhållen i sin frånvaro för ett annat brott.

Annons

In i det sista har tonårspojken försökt skjuta upp rättegången för att han skulle kunna behålla Leif Silbersky som försvarare. Men Göta hovrätt beslutade under tisdagen att rättegången, som går i repris, skulle inledas som planerat under onsdagen.

Vid avslutningen av den första rättegången mot pojken presenterade Leif Silbersky ny bevisning i skuldfrågan och därför tas rättegången om.

Silbersky har också lagt fram dokument som pekar på att den åtalade är yngre än 15 år och alltså inte skulle vara straffmyndig.

Pojken står åtalad för att ha knivdödat en 39-årig man i september. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons