Annons
Nyheter

Transportorganisation väljer bort Ystad

Sveriges transportindustiförbund anser inte att Ystads hamn hör hemma bland de riksviktiga hamnarna och kombiterminalerna. Ur sydskånskt perspektiv förordar branschorganisationen däremot Trelleborgs hamn.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2007

Det framgår efter att branschorganisationen på onsdagen lämnade sina rekommendationer till den statliga utredningen om hamnarna som anses ha en strategisk betydelse för landet i framtiden.

För skånskt vidkommande prioriterar förbundet Trellenborg, Malmö och Helsingborgs hamnar. Förbundet konstaterar att urvalet avgjorts av möjligheterna till samverkan mellan de olika transportslagen. Men utelämnandet av hamnen i Ystad överraskar transportindustriförbundets sydliga representanter.

Annons

- Ja det gör det. Det är inte klart än. Vi har hela tiden haft argumenterat för Ystad hamn. Hamnen är väldigt viktig för oss när det gäller transporterna till Ryssland och Polen. Hamnen är också viktig ur järnvägssynpunkt, säger Tommy Halén, ordförande för Transportarbetarförbundets järnvägsgrupp.

Tommy Halén är också verkställande direktör för företaget Raillog AB i Malmö.

Branschorganisationens slutsatser ska ses som ett i raden av remissvar till den statliga utredning, ledd av Bengt Owe Birgersson, som lämnar sitt slutbetänkande någon gång i höst.

Robert Jönson

0411-55 78 69

robert.jonson@allehandasyd.se

Fotnot: Sveriges Transportindsutriförbund organiserar godstransport- och logistikföretag i Sverige.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons