Annons
Nyheter

Transportavtal för Region Skåne klart

Uno Aldegren (s), ordförande i regionstyrelsen, var på tisdagen på plats i polska Szczecin och undertecknade ett avtal om en organisation som ska driva utvecklingen av den så kallade Transportkorridoren, en överenskommelse som görs med regioner från Polen och Slovakien.
Nyheter • Publicerad 7 april 2004

Uno Aldegren menar att Transportkorridoren genom Polen, centrala Europa och mot Medelhavet är en vital utvecklingsfråga för Skåne. Han säger också att man med hjälp av organisationen aktivt vill påverka EU att satsa inte enbart på öst-västkommunikation, utan också på nord-syd. En styrkommitté ska utses som består av två ledamöter och två ersättare från varje region. Kommittén ska lägga upp arbetet med Centraleuropeiska Transportkorridorens utveckling. Text: Gunilla Ingels

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons