Annons
Nyheter

Trafiken på E22 leds om

Redan på fredag denna vecka kan trafiken komma att ledas om från ordinarie väg till den nybyggda rampen norr om nuvarande E22 vid Fjälkinge. Anledningen är att schaktarbetena för brofästet beräknas börja då.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2003

- Det beror lite på vädret, men annars blir det nästa vecka, berättar Torkel Nilsson, produktionschef på Skanska. När bron blir klar till sommaren flyttas sedan trafiken tillbaka, men då påbörjas arbetena med att bygga om södra sidan av motorvägen från Fjälkinge till Hammar, vilket beräknas pågå till i början av augusti. Därefter följer norra sidan. - Vår målsättning är att vägen ska öppna i november-december, men tidsplanen är väldigt tajt, berättar Hans Svensson, projektledare på Vägverket. Arbetet med den sträckan och sträckan mellan Bromölla och Gualöv var egentligen planerat att påbörjas först 2005, men tack vare att Region Skåne och Kristianstads kommun har förskotterat de 110 miljoner kronor vägbyggena kostar, så kunde arbetena påbörjas tidigare. Om sträckan mellan Kristianstad och Fjälkinge öppnas i slutet av året, så kommer den dock inte att vara helt färdig, för enligt Hans Svensson återstår då troligen toppbeläggningen, som är det sista lagret av asfalt. - Jag bedömer att det blir för sent att lägga det i november-december, så det får i sådana fall vänta till slutet av april eller början av maj, men underliggande lager håller att köra på mellan åtta och nio månader, förklarar han. På sträckan Bromölla-Gualöv går arbetet också helt planenligt. - Vi ligger till och med lite före tidsplanen, berättar Anders Alnerud, projektledare på Vägverket. Kvar att bygga ut är dock fortfarande sträckan mellan Fjälkinge och Gualöv och den kommer troligen att skjutas på framtiden med sju år till 2014. Men förslaget är ute på remiss. - Orsaken är att det helt enkelt saknas pengar, så vi har fått ta "time-out" i förberedelserna, berättar Hans Svensson, projektledare på Vägverket. Text: Peter Maunula

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons