Annons
Nyheter

Tolvåring rekryterad av mc-gäng

Med löfte om fester lurades unga i Höör till ett kriminellt mc-gäng. När de ville dra sig ur pressades de på pengar. Den yngsta utsatta är tolv år. Två män är häktade, och ytterligare två misstänkta för utpressningen.
Nyheter • Publicerad 19 december 2012

Bakom värvningsförsöken och utpressningen ligger, enligt polisen, personer med anknytning till gänget Outlaws.

– Man har varit hemma hos några och krävt in pengar och visat upp sina Outlawströjor för att öka villigheten att betala, säger polisen Mikael Nykänen.

Annons

Summorna har varierat mellan 600 och 3 500 kronor. Minst tio unga har identifierats i utredningen, men Nykänen tror att det rör sig om lika många till.

Två män är häktade som misstänkta för utpressning eller försök till utpressning.

Kammaråklagare Amanda Elmfeldt lämnade vid lunchtid i dag in en begäran om omhäktning av de båda. Hon utvidgar samtidigt brottsbeskrivningen till att gälla från oktober till åtminstone den 9 december. Brottsrubriceringarna är försök till utpressning samt utpressning, alternativt medhjälp till utpressning, "tillsammans och i samförstånd med andra".

Ytterligare två har varit anhållna och är fortsatt misstänkta.

Martin Falkenby
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons