Annons
Nyheter

Tioårig pojke försökte råna butik i Kristianstad

En pojke i tioårsåldern knivhotade i går eftermiddag butiksbiträdet Anneli Henriksson på Hälsokraft på Tivoligatan i Kristianstad och begärde att få amfetamin.
Nyheter • Publicerad 6 september 2002

- Jag blev helt frågande och stum. Innan jag fått fram ett ord gav pojken upp. Han stoppade ner kniven, gick ut genom dörren och ner mot Resecentrum, berättar Anneli Henriksson. Vid halv tretiden i går eftermiddag satt Anneli Henriksson och hennes kollega och fikade i personalrummet bakom butikslokalen när signalen från entrédörren hördes. - Jag gick ut i butiken och fick se en liten pojke i tioårsåldern stå i dörren. Jag trodde att han väntade in sin mamma eller någon annan vuxen, eftersom vi sällan har så små barn som kunder. Anneli Henriksson gick fram och ställde sig bakom kassan. - Då kom pojken fram till disken och tog upp en nästan decimeterlång fällkniv, typ butterfly. Han riktade den mot mig och bad om amfetamin. Jag hann inte bli riktigt rädd innan han gick, men visst var det otäckt. Anneli Henriksson och hennes kollega funderade en stund på om de skulle ringa till polisen. Ringde till polisen - Det hade ju inte hänt någonting, egentligen. Men samtidigt tyckte vi inte att det var lämpligt att en pojke gick omkring på stan med en kniv på sig så vi ringde ändå polisen, förklarar de. Pojken är cirka 150 centimeter lång, blond och kortklippt. Han var klädd i en ljusblå t-shirt och stora byxor som påminde om träningsbyxor. Polisens länskommunikationscentral i Malmö skickade ut signalementet till alla polisbilar i området. Polisens spaningar efter pojken i går eftermiddag gav dock inget resultat. Polisen rubricerar händelsen som olaga hot. Pojken är dock för ung för att ställas till ansvar, däremot kommer de sociala myndigheterna att informeras om han anträffas. Fotnot: Amfetamin är ett centralstimulerade narkotiskt preparat som inte får säljas i Sverige. Det tillhör gruppen av så kallade uppåttjack. Den som tar amfetamin blir överaktiv och kan vara vaken i flera dygn i sträck. Amfetamin är starkt beroendeframkallande och har en förödande och nedbrytande effekt på kroppen vid långvarigt missbruk. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons