Annons
Nyheter

Tingsrätten häktade 23-åringen

Efter en timmes diskussioner och granskning av bevisen häktade Lunds tingsrätt den 23-årige mannen vid 10.20-tiden på tisdagen.
Nyheter • Publicerad 6 april 2010
Foto: 
Foto: 

Men han häktas inte för mord, utan för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

– Det är en framgång att Lunds tingsrätt inte bedömer saken som mord, säger mannens advokat Urban Jansson.

Annons

Mannens familj var med i rättssalen, liksom hans nyfödda barn. Det var med stor besvikelse de tog emot beskedet. Polisens spaningsledare Tommy Lindén fick komma med lugnande besked.

– Ni ska få träffa honom, senare i dag eller i morgon, men nu måste ni lämna rättssalen, sa Lindén.

En timme är ovanligt lång tid för en häktningsförhandling, något som tyder på att flera delar av bevisen kan ifrågasättas. Utifrån vad advokaten sa och vad polisen tidigare berättat om spaningarna består bevisen främst av vittnesuppgifter – utpekanden – som placerar 23-åringen på parkeringsplatsen där den äldre kvinnan slogs ner och spräckte skallen.

– Men att det skulle vara ett ”vansinnesdåd”, som medierna säger, så är det inte, sa Urban Jansson.

De olika berättelserna om händelsen ”går ihop”, hävdar han också. Alltså stämmer överens med vad hans klient berättar om vad han gjort och inte gjort.

Men trots det vill han inte säga om 23-åringen erkänner att han överhuvudtaget var på parkeringsplatsen utanför Hemköp.

Senare i dag håller polisen en presskonferens både om utredningen kring dödsfallet och om situationen i Landskrona. En massiv hatkampanj slår mot 23-åringen och hans familj, både på Internet och på andra sätt.

– Familjen är närmaste under belägring nu och det är mycket olyckligt, säger Urban Jansson. Det är självklart att något så här oerhört tragiskt rör upp mängder av känslor. Men det får inte hindra att det blir en sund och rättvis rättslig hantering.

Martin Strandberg
Joakim Palmkvist/TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons