Annons
Nyheter

Tillstånd dras in för Malmöskola

Skolverket drar in tillståndet för den fristående Fosieskolan i Malmö. Den har inga behöriga lärare, ekonomin är instabil och där går bara elva elever.
Nyheter • Publicerad 22 december 2005

– De grundläggande förutsättningarna för att driva skolan finns inte. Och situationen har inte förbättrats på någon punkt. Därför drar vi in tillståndet, säger undervisningsråd Mats Lundqvist till Sydsvenskan.

Skolan startades i höstas efter önskemål från en muslimsk förening. Den vände sig till Bengt Hellborg, som nu är rektor för skolan. Hans brist på pedagogisk utbildning är en av de punkter som kritiseras av Skolverket. Bristen på behöriga lärare och lämplig gymnastiksal är andra motiv till det indragna tillståndet.

Annons

Skolan kan överklaga beslutet i flera instanser och i så fall skjuta upp en eventuell stängning under lång tid fram över.

Rektorn har i en tidigare intervju med TT lagt en stor del av skulden för missförhållandena på Malmö stad och miljöförvaltningen. Påståenden om eventuella gifter i det närliggande industriområdet har gjort det svårt att rekrytera behöriga lärare och få tillräckligt många elever. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons