Annons
Nyheter

Tidigare vd för HSB Malmö nekades ansvarsfrihet

Nyheter • Publicerad 14 juni 2005

Johnny Örbäck, före detta vd för HSB Malmö, fick inte ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2004 liksom stora delar av styrelsen vid årsstämman på måndagskvällen, skriver Sydsvenskans nätupplaga.

Örbäck har varit en drivande kraft bakom projektet med höghuset Turning Torso, men det var hans avtalspension på totalt 7,5 miljoner kronor som fällde avgörandet.

Annons

Även tidigare ordföranden Anders Nord och vice ordföranden Britt Marie Johansson nekades ansvarsfrihet med överväldigande majoritet.

Styrelsens arbete under tidigare år då besluten om Turning Torso togs har tidigare godkänts av stämman.

Men medlemmarnas kritik, som kom till uttryck på måndagen, gällde avtalet med Johnny Örbäck som skrevs om strax innan han lämnade företaget och gav HSB en merkostnad på 7,5 miljoner kronor.

Styrelsen har hävdat att den litade på en expert och inte insåg vilka konsekvenser avtalet fick, skriver tidningen. (TT)

Malmö
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons