Nyheter

Terrorplaner orsakar störningar även på Sturup

På grund av de terrorplaner mot flygplan mellan Storbritannien och USA som avslöjats av brittisk polis har ett tjugotal personer gripits. Inga europeiska plan kan landa på Heathrow tillsvidare.
Nyheter • Publicerad 10 augusti 2006

På Malmö-Sturup flygplats var det på torsdagmorgonen störningar i Ryanairs trafik till och från Londonflygplatsen Stansted. Planet från Stansted som skulle ha landat på Sturup 9.40 är försenat och det är oklart om det överhuvudtaget har lämnat London, säger Sturups pressansvarige Mats Lindell till TV4 Öresund.

Även avgången från Sverige till Stansted 10.05 är försenad. Just nu väntar de drygt hundra passagerare som skulle ha lyft med Ryan Airs avgång 10.05 på vidare information om vad som ska hända. I nuläget är det oklart hur Sturup kommer att påverkas av terrorhoten mot planen.

– Vi håller en kontinuerlig kontakt med Luftfartsverket och säkerhetspolisen och diskuterar läget, säger Mats Lindell.

Ryan Airs avgång mellan Sturup och Stanstead klockan 22.30 i kväll är i nuläget inte inställd.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.