Annons
Nyheter

Terroristrättegången i hovrätten inledd

I en av säkerhetssalarna i Stockholms tingsrätt inleddes på morgonen hovrättsförhandlingarna mot de två terroristdömda kurdiska irakierna.
Nyheter • Publicerad 22 augusti 2005

De har bägge överklagat tingsrättens domar från i maj. Då fick den 29-årige imamen från Stockholm sju års fängelse och den 25-årige gatuköksägaren från Malmö sex år för brott mot den nya svenska terroristlagen från 2003. De ska dessutom utvisas på livstid.

Tingsrätten ansåg att det var bevisat att de två samlat in pengar i Sverige och skickat dem till den kurdiska delen av Irak och terrororganisationen Ansar al-Islam. Den bekämpar, bland annat med självmordsbombare, kurdstyrda regionala förvaltningar och myndigheter och amerikanska trupper.

Under måndagens förhandlingar väntas vice chefsåklagare Agneta Hilding Qvarnström presentera ny bevisning. Hon har redan tidigare meddelat att hon kallar fyra nya vittnen. De är alla kurdiska män, som tidigare förhörts av polisen i hennes förundersökning. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons