Annons
Nyheter

Telefondata raderade i förtid hos regeringen

Nyheter • Publicerad 6 oktober 2006

Normalt raderade regeringskansliet data om telefontrafik efter ett år. Men ett halvår gamla data raderades när riksdagens katastrofkommission ville veta om statsministerns närmaste man Lars Danielsson ringt utrikesdepartementet efter tsunamikatastrofen.

När medier hörde av sig för att få ut samtalslistor fick de avslag med beskedet att listorna raderats, skriver Svenska Dagbladet.

Chefsjuristen i regeringskansliet Bengt Nordqvist förklarar raderingen med att den ingick i en datagallring för att få bort uppgifter som inte längre behövs i verksamheten. Att lagringstiden därefter åter är tolv månader förklaras med att den tidigare raderingen ställt till med problem. Telefonsystemets drift behöver längre än ett halvår gamla datatfiler, heter det. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons