Annons
Nyheter

Taxichauffören slutar inte köra

Behzad Shiravand håller hårt om ratten och har blicken fixerad på väg 101 Som taxichaufför hade han i går ett knivigt uppdrag för att få alla människor till jobbet i snökaoset.
Nyheter • Publicerad 23 februari 2005

Redan klockan sex väcktes han av ett par som kört i diket och ville bli hämtade utanför Ystad.

Sedan fortsatte förmiddagen i samma spår.

Annons

För eftersom Malmötågen i går morse inte kunde köra längre än till Skurup blev hans bolag Skurups taxi nerringt av resenärer som behövde hjälp att ta sig till Ystad.

Men det var lättare sagt än gjort.

– Det har varit mycket besvärligt och skrämmande att köra, säger han.

En enkel tur mellan Skurup och Ystad tog minst dubbelt så lång tid som vanligt. En färd Allehanda åkte med på tog femtio minuter.

När E65 korkade igen av långa köer valde Behzad Shiravand att svänga av vid Rydsgård och ta sig via Skivarp ner till Ystad. Men även här var framkomligheten mycket dålig. Snön yrde och kom flygande i sjok emot bilisterna. Allt var vitt och vägen försvann i landskapet. Bara de röda pinnarna vittnade om var väg 101 fortsatte.

Flera bilar låg i dikena eller hade kört fast i snövallar. Andra bilister hade stannat för att hjälpa till och traktorer gjorde försök att dra loss bilar.

Behzad Shiravand krypkörde förbi med full koncentration på att hålla sig på vägbanan.

Väl framme vid väg 9 blev vägen bättre och Behzad Shiravand kunde pusta ut. För en stund. Sedan väntade nya kunder.

– Det ringer hela tiden så det är klart att jag ska fortsätta köra. Men jag hoppas det blir mer körningar inom Skurup.

Jessica Ziegerer

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons