Annons
Nyheter

Tågstrejken avblåst

Tågstrejken som skulle bryta ut under fredagen avblåstes på torsdagen. Beskedet kom efter att både SEKO och arbetsgivarorganisationen Almega svarat ja på medlarnas slutbud.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2002

Konflikten har gällt löner och anställningsvillkor för 11000 SEKO-medlemmar inom spårtrafikområdet. Budet som Seko och Almega nu sagt ja till är tvåårigt och ger löneökningar på 3 procent per år. När det gäller arbetstiderna, innebär budet enligt Seko att ingen ska behöva jobba dubbla pass på samma dag. Dessutom ska ingen behöva arbeta mer än varannan helg. - Vi svarade ja på ett rejält medlarbud. Budet innehåller avgörande förbättringar för våra medlemmar när det gäller arbetstidsregleringen. Löneökningarna ligger väl i linje med träffade avtal på den övriga arbetsmarknaden, säger SEKOs biträdande förhandlingschef, Karl-Göran Mattsson i ett pressmeddelande.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons