Nyheter

Tåg utrymt efter bomblarm

Ett X2000-tåg på väg från Malmö till Stockholm utrymdes vid lunchtid på torsdagen i Lund efter larm om att det kunde finnas en sprängladdning i en väska ombord.
Nyheter • Publicerad 22 april 2004

Samtliga passagerare, närmare 90 personer, fick lämna tåget och ta sitt bagage med sig. Alla perronger i Lund utrymdes också medan polisen letade igenom tåget. Larmet om väskan föregicks av en incident när tåget var på väg ut från Malmö central. En man drog då i nödbromsen och lämnade tåget springande. När tåget kommit i gång igen fick Banverket uppgifter som tydde på att mannen kunde ha lämnat en väska med en sprängladdning eller narkotika ombord. - Det rörde sig om mycket diffusa uppgifter. Men jag beslöt om utrymning av tåget i Lund, samtidigt som vi inledde spaningar efter mannen i Malmö, säger Ingvar Landin, länsvakthavande hos Skånepolisen till TT." Ingen väska eller annat misstänkt föremål kunde hittas ombord och efter genomsökningen kunde passagerarna återvända. Tåget lämnade Lunds central omkring 70 minuter försenat, upplyser SJ. Den man som hoppade av tåget var då ännu inte påträffad.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.