Annons
Nyheter

Synskadade lämnar brukarråd

Synskadades Riksförbund i Skåne lämnar brukarråden i alla Skånes sjukvårdsdistrikt. Medlemmarna vill ha en mer direkt dialog med politiker och tjänstemän i Region Skåne.
Nyheter • Publicerad 14 mars 2003

I brukarrådet träffar de politikerna i de olika sjukvårdsdistrikten några gånger per år, men de skulle hellre vilja träffa politikerna i Region Skånes hälso- och sjukvårdsnämnd och ledningarna för ögonklinikerna. - Som synskadad är det väldigt få områden där vi har ett intresse rent generellt. De områden vi är intresserade av är habilitering, rehabilitering och möjligen ögonvård, säger Lars Eisner som är ordförande i SRF Lundabygden. Exakt hur ett framtida samarbete kan se ut har SRF Skåne inte tagit ställning till än, men det finns olika idéer. Lars Eisner vill gärna ha mer dialog med Region Skåne. Enligt honom handlar det snarare om att sjukvården informerar SRF om vad som är på gång idag. - Vi vill träffa politiker med övergripande makt som vi kan ha en konstruktiv dialog med, förklarar han. Text: Ingela Rutberg

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons