Annons
Nyheter

Sydskåningar fick väntanär Banverket röjde snö i norr

Resenärerna med Pågatågen i Sydskåne fick i dag snällt vänta medan Banverket röjde snö för persontrafiken längre norrut i Skåne.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2002

- Banan mellan Malmö och Helsingborg drabbades av ett strömavbrott och för att komma åt att laga det valde vi att satsa på spåren till Helsingborg i stället, säger Caroline Ullman-Hammer, regionchef på Banverket i Skåne till Allehanda. Hon förnekar att det skulle ha med faktum att göra att Helsingborg är en större stad än exempelvis Svedala, Skurup och Ystad och andra mer sydliga orter. Banverkets prioritering avgjordes alltså i stället av det elfel som drabbade sträckan Malmö- Helsingborg. Enligt Caroline Ullman-Hammer ville Banverket undvika att järnvägsbommar stannade kvar i nedfällt läge. Något som skulle stoppat den landsvägstrafik som trots allt var i gång. Södra banregionen har totalt två tåg som kan röja snö i Skåne. Ett av dem var i alltså i arbete mellan Malmö och Helsingborg. Det andra röjde snö från järnvägsspåren längre norrut. - Den här situationen som vi drabbats av i dag gör att man kan diskutera om två snöröjare är tillräckligt i vår regionen. Jag kommer att undersöka detta, säger Caroline Ullman-Hammer. Strax före klockan halvtre på eftermiddagen flyttades en av Banverkets snöröjarna över till den sydliga Ystadsbanan. Trafiken från Malmö till Ystad beräknades strax före 16-tiden på fredagen komma igång vid 17-tiden.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons