Annons
Nyheter

Sydöstskåningar i ekobrottshärva

Nyheter • Publicerad 9 februari 2007

Två bagare hemmahörande i sydöstra Skåne riskerar åtal misstänkta för grovt bokföringsbrott. De 29 respektive 34 år gamla männen ska, enligt förundersökningen, ha kommit över miljonbelopp genom att förfalska fakturer. Hur stora belopp det handlar om är ännu inte fastställt.

– Jag vill inte gå in på vad som framkommit i förhören. Vi kommer att göra fler vittnesförhör och bokföringen ska gås igenom i sin helhet. Några ytterligare frihetsberövande är inte aktuella, säger Philip Karlgrund, specialist på databrottslighet på ekobrottsmyndigheten i Malmö.

Annons

Männen misstänks för att ha fantiserat ihop kostnader i det egna bolaget - ett bageri i östra Skåne. Poängen med falska fakturor är att frigöra pengar utan att skatta för dem. Kapitalrörelserna är samtidigt lätta att upptäcka. Vanligen brukar likande upplägg sluta i en så kallad målvakt - vanligen en socialt belastad person. Det är inte känt om så också är fallet den här gången.

Männen har suttit anhålla, men har efter förhör släppts på fri fot. Misstankarna mot männen kvarstår dock. Ett beslut om ett eventuellt åtal väntas inom en månad.

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons