Annons
Nyheter

Svensson tros bli skånsk s-ordförande

Kristianstads kommunalråd Heléne Svensson väljs sannolikt till ordförande i socialdemokraternas partidistrikt i Skåne vid kongressen i helgen. Förslaget är enhälligt.
Nyheter • Publicerad 21 november 2003

- Det har inte funnits någon diskussion om något annat namn i valberedningen, säger Bo Kristiansson, valberedningens ordförande sedan många år. Själv Kristianstadsbo är Bo Kristiansson nöjd. - Jag tycker att det är glädjande att vi får en ordförande från nordöstra Skåne i det största socialdemokratiska partidistriktet i landet. Så har det inte varit sedan tidigt 1900-tal, säger han. Valberedningen motiverar inte sitt förslag. Men Bo Kristiansson konstaterar att Heléne Svensson suttit som vice ordförande i distriktet i många år. Dessutom är hon ersättare i det viktiga verkställande utskottet centralt. I Kristianstad är hon kommunstyrelsens ordförande sedan valet, och har i många år arbetat främst med barn- och utbildningsfrågor i kommunpolitiken. Den drygt 40-åriga Heléne Svensson nominerades av sin egen arbetarekommun i Kristianstad, men även Malmö arbetarekommun och ytterligare några har fört fram hennes namn. - Jag är naturligtvis glad och stolt över att vara nominerad, men framför allt är jag glad över valberedningens enhälliga förslag, säger Heléne Svensson, som vill vänta med ytterligare kommentarer tills valet är avklarat. Att den nuvarande ordförande Uno Aldegren lämnar sitt uppdrag hänger troligtvis samman med att han är ordförande i regionstyrelsen. Det är kutym att man inte innehar båda dessa uppdrag samtidigt. Text: Matti Stenrosen

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons