Annons
Nyheter

Svenskflaggad färja bordades

Scandlines katamaran Felix E bordades utanför Gibraltar på fredagen. Myndigheterna på Gibraltar anser att katamaranen Felix E saknade tillstånd att angöra Gibraltar.
Nyheter • Publicerad 19 april 2002

Felix E har legat i Algeciras i Spanien en tid och skulle gå till Gibraltar för reparation tidigt på fredagsmorgonen. Det är en kort överfart och i Gibraltars hamn låg två krigsfartyg från USA. Därmed utlöstes ett säkerhetspådrag, fartygen gick ut och mötte katamaranen och Felix E bordades när hon låg utanför Gibraltars hamn. Gibraltarpolisen hävdar att hon färdats med släckta lanternor och inte svarat på anrop, något som förnekas av rederiet, Scandlines. Kapten och styrman fördes över till ett av USA-fartygen för förhör under några timmar. De har sedan förhörts under både söndagen och måndagen. Felix E ligger nu i Gibraltars hamn i väntan på tillstånd att få gå till reparationsvarvet. Representanter för rederiet anser att det i dagens situation är naturligt att myndigheterna är försiktiga och ligger lågt med kommentarer.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons