Nyheter

Sven-Olle Olsson lämnar politiken

Sjöbopartisten Sven-Olle Olsson lämnar Sjöbopolitiken. I ett kort meddelande till kommunfullmäktige skriver Sven-Olle Olsson att han avsäger sig uppdraget som ledamot i det nya fullmäktige.
Nyheter • Publicerad 9 oktober 2002

Olsson anger hälsoskäl som anledning till avhoppet. Sven-Olle Olsson har en lång karriär bakom sig i Sjöbopolitiken, bland annat som kommunalråd och ordförande i tekniska nämnden. 1987 blev Sven-Olle Olsson rikskändis när han drev igenom en folkomröstning om flyktingmottagning i Sjöbo. Inför årets val hade Olsson tänkt dra sig tillbaka från politiken och placerades på elfte plats på sjöbopartiets lista. Han fick dock så många personkryss i valet att han tog plats i fullmäktige som partiets förstanamn. Redan då uttryckte han tveksamhet inför en fortsättning i politiken och nu har han alltså fattat det definitiva beslutet att dra sig tillbaka.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.