Nyheter

Svårförhandlat om vårdstrejkens samhällsfarlighet

De regionala förhandlingarna om dispenser från vårdstrejken på grund av samhällsfarlighet i Skåne gav i går kväll inget resultat, men ska återupptas i dag på förmiddagen.
Nyheter • Publicerad 23 april 2008

Förutom Skåne har fyra andra stora landsting åberopat samhällsfarlighet för att hindra strejkvarslade sjuksköterskor att lägga ned arbetet. I Skåne gäller det främst akutmottagningarna i Ystad och Helsingborg. Det rör sig om ungefär 300 sjuksköterskor, i hela Sverige om cirka tusen sköterskor, som enligt fackets varsel egentligen skulle ha varit uttagna i strejk. Vårdförbundets ordförande i Skåne, Pia Arndorff, rasar mot att arbetsgivarsidan varit så sena med sina dispensansökningar. Hon hävdar dessutom att sjukhusen har konstruerat regelvidriga scheman för minimibemanning och dragit in parkeringstillstånden för anställda. Hon betraktar det som ren förhalningstaktik från motparten.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.