Annons
Nyheter

Svår bärgning av gaslastad olycksbil

Ännu på tisdagsförmiddagen väntade räddningstjänsten på att de explosiva gasflaskorna skulle svalna kring den välta lastbilen vid Ballingslöv i norra Skåne.
Nyheter • Publicerad 9 december 2003

- Natten har varit lugn utan någon explosion, vilket vi är glada för, säger brandingenjör och räddningsledare Anders Pålsson. Vid olyckan på måndagskvällen spriddes gasflaskorna och ligger huller om buller på lastbilssläpet och på marken. Flaskorna innehåller olika sorters gas, men räddningstjänsten bedömer explosionsrisken som störst för dem som innehåller acetylen. - Vi måste plocka upp flaskorna en och en för hand och ska nu börja röra oss in i det avspärrade skyddsområdet kring bilen, säger Pålsson som är på olycksplatsen tillsammans med ett 20-tal medarbetare. Räddningstjänsten räknar med att starta bärgningen av det välta fordonet någon gång under tisdagseftermiddagen. Bärgningen blir besvärlig, enligt Pålsson, eftersom lastbilen ligger upp och ner och släpet har vikt sig över den. De boende i två fastigheter cirka 100 meter från olycksplatsen är fortsatt evakuerade. Även väg 23 där olyckan inträffade hålls fortsatt avstängd mellan Hässleholm och Hästveda. Det är ännu oklart vad som orsakade olyckan. Chauffören skadades och fördes till sjukhus.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons