Annons
Nyheter

Svanberg fick inte ansvarsfrihet

Den moderate sjukvårdspolitikern Mats Svanberg nekades idag ansvarsfrihet när frågan avgjordes i ett extra möte i regionfullmäktige i Kristianstad. Han uttag av dubbla reseräkningar kan därför bli föremål för vidare diskussioner.
Nyheter • Publicerad 2 maj 2002

Däremot fick Svanberg klartecken på sin egen begäran om entledigande. Det betyder att Svanberg kommer att få en pension på 27 000 kronor. Regionfullmätkige beviljade däremot sin regionstyrelse ansvarsfrihet. Detta trots det stora underskottet på cirka en miljard kronor i sjukvården i Skåne 2001. Miljöpartier lade ned sina röster. Därmed fick socialdemokraterna endast vänsterpartiet med sig på yrkandet om nej till ansvarsfrihet vid det extrainsatta regionfullmäktigemötet i Skånehuset i Kristianstad i dag. Det rapporterar nätupplagan av Kristianstadsbladet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons