Annons
Nyheter

Svalt intresse för ungdomsråd

Politiker och ungdomar har visat ett svalt intresse för Region Skånes ungdomsorgan, Ungdomskraft. Hittills har bara hälften av deltagarna kommit till mötena.
Nyheter • Publicerad 15 juli 2002

För att få fler unga att engagera sig i politiken har Region Skåne ett särskilt ungdomsorgan som kallas Ungdomskraft. Men intresset är alltså svalt både från ungdomarnas och politikernas sida, rapporterar de skånska P4-kanalerna. I Ungdomskraft ska ungdomar och ledande politiker träffas. Men i genomsnitt är det bara hälften av deltagarna som kommer till mötena. Dels är det svårt att rekrytera ungdomar från östra Skåne och dels är det många av politikerna som skolkar från mötena med ungdomarna. Regionstyrelsens ordförande, moderaten Carl Sonesson, har till exempel bara varit med på ett av åtta möten med Ungdomskraft.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons