Annons
Nyheter

Supportrar slogs på Kirseberg

Flera grupper huliganer från Malmö, Helsingborg och Danmark träffades för att slåss i Malmöstadsdelen Kirseberg på söndagseftermiddagen. Efter att polisen skilt grupperna åt fortsatte slagsmålet i Helsingborg.
Nyheter • Publicerad 28 november 2005

Ett 30-tal personer samlades på söndagseftermiddagen i stadsdelen Kirseberg i Malmö för att slåss. Det handlar om människor från Malmö, Helsingborg och Köpenhamn.

Fotbollssäsongen är över, men supportrarna tar kontakt med varandra och överenskommer om tid och plats för ett slagsmål. Söndagens batalj resulterade i en gripen för störande av ordningen, två till sjukhus med lindrigare skador och ett 20-tal borttransporterade med buss.

Annons

Enligt uppgift hade cirka 30 personer samlats för att slåss. Omkring 20 av dessa stoppades av polisen, både på Lundavägen vid korsningen mot Vattenverksvägen, och vid Norra Bulltoftavägen. De sattes i en inhyrd buss och kördes bort från platsen. Helsingborgarna bussades till Malmö central och sattes på tåget hem. Danskarna kördes till Svågertorp och sattes på Öresundståget. Malmöborna släpptes av polisen på skilda platser i staden.

Något senare på kvällen drabbade mellan 200 och 300 ungdomar startade på söndagskvällen ett rejält bråk på resecentrumet Knutpunkten i Helsingborg. Polisen i Helsingborg fick förstärkning från Malmö och kunde efter några timmar återställa lugnet. Två personer togs omhand för störande av ordningen.

Enligt länsvakthavande befäl vid polisen handlade det om ungdomsgäng från Helsingborg och Landskrona.

– De gillar inte varandra, sade han till TT.

Enligt vakthavande hade bråket i Helsingborg inget att göra med det större slagsmål som ägde rum i Malmö tidigare på söndagen. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons