Annons
Nyheter

Styvpappa dömd för inlåsning av fyraåring

Tingsrätten i Hässleholm dömde på tisdagen en 31-årig man från Hässleholmstrakten till 40 dagsböter för olaga frihetsberövande. Detta för att mannen låst in en då fyraårig flicka i ett källarförråd eftersom hon enligt hans mening var stökig.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2004

Det var i slutet av november 2001 som mannen låste in sin styvdotter i ett uthus utan fönster. Dörren till källarförrådet hade han sedan reglat med en hasp utifrån. Det var i samband med en familjeutredning som den lilla flickan berättade för en socialsekreterare om att hon blivit inlåst i förrådet. Vid förundersökningen erkände styvpappan att han låst in flickan vid två tillfällen, men vid tisdagens rättegång hade han enbart minne av att han låst in flickan vid ett tillfälle. Flickans juridiska ombud advokat Birgitta Williamson yrkade på ett skadestånd på 10 000 kronor till flickan, ett skadeståndsyrkande som den åtalade bestred med tanke på att han inte ansåg att han gjort sig skyldig till olaga frihetsberövande. Enligt hans uppfattning så hade inte flickan varit instängd i förrådet mer än tio minuter och efter inlåsningen hade flickan lugnat ner sig och de var goda vänner igen. Tingsrätten ansåg inte att åklagaren styrkt att styvpappan låst in flickan mer än vid ett tillfälle. Tingsrätten ogillade också skadeståndskravet, när man dömde den 31-årige mannen till 40 gånger 120 dagsböter för olaga frihetsberövande. Text: Ewe Nilsson

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons