Annons
Nyheter

Studentbostäder rustas för miljarder

AF Bostäder med 5 700 studentlägenheter i Lund förbereder som bäst en total upprustning av hela bostadsbeståndet. Planerad start till senhösten i ett projekt som sträcker sig tio år framåt i tiden.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2002

Grovt räknat tror man att renoveringsprogrammet kommer att kosta runt en miljard kronor. Det rapporterar Sydsvenskan. Trots efterfråganstrycket på nya bostäder väljer alltså AF Bostäder att lägga all sin energi på att modernisera och effektivisera den befintliga boparken. - Vi vill först och främst värna om det vi har och försäkra oss om att vi kan erbjuda framtida hyresgäster bästa möjliga standard till fortsatt låga studenthyror. Det är en garanti för att AF Bostäder är fortsatt attraktiva på marknaden även om tio år, säger vd Rolf Svensson till Sydsvenskan. Enligt Svensson - som på tisdagen avslöjade planerna i samband med presentationen av AF Bostäders bokslut för 2001 - kommer man i det kommande miljardprojektet att prioritera en modernisering av korridorköken. För att möta ökade drifts- och underhållskostnader har AF Bostäder under 2002 också dragit igång ett projekt för att göra driften effektivare. I praktiken innebär det en grundlig genomgång av befintliga värme- och vattensystem. Fotnot: AF Bostäder redovisade ett resultatet på 14,5 miljoner kronor. Något som uppges ligga i nivå med det förväntade.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons