Annons
Nyheter

Strömlöst i nedfallande tågledning

Det var ingen ström i den nedfallande elledningen på Hovedbanegården i Köpenhamn som skadade sju personer, däribland fyra svenska skolbarn, i tisdags kväll.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2007

-Det finns ett säkerhetssystem som stänger av spänningen i ledningen när något jordat kommer i kontakt med den, säger Lars-Erik Bergqvist, säkerhetsansvarig hos Banverket Syd, till Skånska Dagbladet.

Att personer ändå skadades och tvingades till sjukhusvård berodde troligen på att den hårt spända kabeln - om den slits loss - kan snärta till det som kommer i dess väg.

Annons

Enligt vittnen lossnade kabeln då ett tåg var på väg in på stationen. Orsaken är ännu inte fastställd. På perrongen väntade 17 sjätteklassare från Kungshögsskolan i Oxie utanför Malmö och deras två ledsagare - en lärare

och en pappa - på att åka hem efter ett besök på Tivoli. De två vuxna och fyra av barnen skadades lindrigt och fick vistas det följande dygnet på sjukhus i Köpenhamn. Ytterligare en person skadades lindrigt.TT 

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons