Annons
Nyheter

Strömlöst hos nära 1 200 skåningar

Tidigt på fredagsmorgonen hade stormen Tuva dragit bort från Sverige. Trots att dess bana gick över Västkusten drabbades även Skåne av kraftig blåst och tidvis av stormbyar i nordvästra Skåne.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2008

Träd som rasat ned över vägbanor och järnvägsspår skapade en del oreda i trafiken. Ett Pågatåg körde på ett nedfallet träd vid halvelvatiden vid Gantofta i går kväll med följd att ett 20-tal passagerare fick vänta i två timmar innan de kunde evakueras. En kontaktledning revs ned och järnvägstrafiken mellan Vallåkra och Gantofta ligger fortfarande nere. På sträckorna Helsingborg-Lund-Malmö och Helsingborg-Teckomatorp-Malmö har tågen ersatts med bussar.

Även på Södra stambanan var det problem då tågen fick passera Älmhult på enkelspår på grund av nedfallna träd. Tågtrafiken över Öresund fick ett tag ersättas med bussar. Men det berodde på ett datatekniskt fel. Nu på morgonen är Öresundsbron alltjämt öppen för biltrafik, men förare av lättare och vindkänsliga fordon uppmanas att avvakta. Farten på bron har sänkts från 90 till 70 kilometer i timmen.

Annons

Åtskilliga av energibolaget Eons kunder i Skåne, som mest cirka 3 000, har varit utan ström under längre eller kortare tid. Just nu saknar 1 175 abonnenter elektricitet, enligt Eons hemsida. Värst drabbade är elkunder i Hässleholm, Osby, Höör, Ängelholm och Tomelilla. Bolaget räknar dock med att alla ska ha strömmen tillbaka under sena förmiddagen. Det är emellertid inte över med blåsten. Kraftiga vindar drar under dagen på nytt in över Skåne. Kraftigast kommer det att blåsa vid middagstid, men därefter bedarrar vindarna, enligt SMHI.

(TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons