Annons
Nyheter

Strejken på BornholmsTrafikken över

Den vilda strejken bland personalen på BornholmsTrafikkens "Villum Clausen" och "Povl Anker" är över. Första färjan avgick från Rönne vid 18.40 tiden på tisdagen enligt BorhnolmsTrafikkens personalchef Niels Kreutzman.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2002
Villum Clausen går igen. Bild ur YA:s arkiv.
Villum Clausen går igen. Bild ur YA:s arkiv.Foto: 

Strejken bröt ut vid 15.30-tiden som en protest mot att rederiet chartrat ett godsfartyg med finsk besättning på rutten Rönne-Köge. Efter ett fackligt möte återupptog besättningen arbetet strax efter klockan 18 och den första avgången från Ystad är beräknad till 20.30. Vid 18-tiden stod ett 70-tal bilar och väntade i hamnen i Ystad, de flesta verkade utrustade med ett stort tålamod. - Sist jag skulle till Bornholm var det storm och jag fick vänta i fem timmar. Och nu är det det här. Men det är bara att vänta, sa Vagn Pertl från danska fastlandet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons