Annons
Nyheter

Strejk på Swedish Meats

En vild strejk bröt ut på Swedish Meats anläggning i Kristianstad på onsdagen. Strejken är sympatiåtgärder mot att tio styckare sagts upp på grund av arbetsbrist. Under tisdagsmorgonen fick tio styckare veta att de sagts upp på grund av arbetsbrist.
Nyheter • Publicerad 25 januari 2006

– Samtidigt har företaget tagit in tyska styckare som gör vårt arbete. Men det här är kulmen på en serie av konflikter, som började med att vi anklagades för maskning, säger en av uppsagda styckarna.

– Men företaget hade inte räknat med att alla andra styckare skulle stödja oss och inleda strejken. Det gör att produktionen nu står näst intill still.

De uppsagda styckarna har blivit omplacerade till att skära av kött från grishuvuden. Det är ett arbete som normalt inte förekommer på anläggningen, och som de anser är en bestraffning. Därför har de vägrat att utföra arbetsuppgifterna och hänvisar till en paragraf om att arbetsplikt inte gäller när de ska utföra arbete som är att betrakta som en bestraffning.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons