Annons
Nyheter

Stort cigarettbeslag utanför Ystad

Tull och polis gjorde i går kväll ett stort beslag av cigaretter i en utländsk lastbil. En utländsk medborgare och två svenskar har anhållits.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2002

- Vi har ännu inte räknat färdigt, men det kan handla om i storleksordning en miljon cigaretter, säger Ove Johansson, vakthavande befäl vid tullen. Det var i går kväll som tullen i Ystad fattade misstankar mot en lastbil som anlände med färjan från Polen. Lastbilen stoppades på E65:an av personal från polisen och från tullen. Ove Johansson är förtegen kring detaljerna i samband med avslöjandet, men konstaterar att cigaretterna låg gömda under annat gods. - Jag vill inte kommentera vad det var som gjorde att vi intresserade oss för just den lastbilen, säger han. De tre personerna förhördes och anhölls sent i går kväll. Chauffören uppges ha förnekat inblandning i smugglingsförsöket. De två övriga inblandade har inte gjort några medgivanden. Förhören fortsätter under dagen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons