Nyheter

Störsändare tystar butikslarm

När en väktare på varuhuset Åhléns i Malmö nyligen lyckades gripa en storsnattare fann man inte enbart kläder för 10 000 kronor i en väska.
Nyheter • Publicerad 29 november 2007

När en väktare på varuhuset Åhléns i Malmö nyligen lyckades gripa en storsnattare fann man inte enbart kläder för 10 000 kronor i en väska. I fickan på den gripne hittades en apparat som visat sig vara en störningssändare som slår ut butikernas larmbågar.

Väktaren hade sett hur två män plockade på sig mängder av kläder men överraskades av att larmet inte började tjuta då männen lämnade affären. Han lyckades hindra den ene av männen, en 39-åring, från att smita, men mannens kumpan försvann. Det var då man hittade störningssändaren, berättar Kvällsposten.

Svensk Handels säkerhetschef Dick Malmlund säger att man känner till ett par liknande fall från i fjol. Polisen vet inte hur länge stöldligan har opererat i södra Sverige men fruktar enligt tidningen att den har kommit över varor för hundratusentals kronor. 39-åringen är anhållen.

(TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.