Nyheter

Storflytt genomförd på Umas

När strejken var ett faktum klockan 12 i dag hade omkring 280 patienter flyttats från Universitetssjukhuset Mas i Malmö. Nu är två tredjedelar av sjukhuset stängt och 500 vårdplatser står tomma.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2008

-Akuten är helt stängd, men vår akutbil kommer att rycka ut på de högst prioriterade larmen, säger Hans-Göran Boklund, pressansvarig på Umas.

Patienterna i Malmö har flyttats till sjukhusen i Trelleborg, Ystad och Helsingborg. Där har sjuksköterskorna återgått till arbetet. Vid Ängelholms lasarett inleddes strejken i dag medan den fortsatte vid Hässleholms lasarett.

Det innebär en fortsatt ökad belastning på Centralsjukhuset i Kristianstad.

-Vi tycker att det gått förhållandevis bra hittills. Men det är en påfrestning för akuten och avdelningar som har mer överbeläggning än normalt, säger Viveca Dettmark, hälso-och sjukvårdsstrateg, till Kristianstadsbladet.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.