Annons
Nyheter

Stoppar kamineldning efter storbrand

(Uppdaterad 11.15) Brandutredarnas hetaste spår efter storbranden på Potatisåkern i Malmö är att den utlöstes av en kamin på övervåningen i huslängan.
Nyheter • Publicerad 29 november 2007
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

Till följd av dessa misstankar stoppar hyresvärden, det kommunala fastighetsbolaget MKB, all eldning i braskaminer på området.

-Av säkerhetsskäl stoppar vi eldningen tills brandorsaken är helt utredd, säger Rita Thomée, vd-assistent och ansvarig för pressinformationen på MKB.

Annons

Hon vet inte hur många braskaminer det finns på området, men uppger att de flesta hör till lägenheterna och installerades när husen byggdes.

Främst i MKB:s äldre fastighetsbestånd på andra områden finns ett antal kakelugnar, öppna spisar och i några fall även braskaminer i lägenheterna. Under förutsättning av de har blivit inspekterade och godkända för eldning berörs de inte av det nu aktuella eldningsstoppet.TT

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons