Annons
Nyheter

Statsministern vill sänka spritskatten

Nyheter • Publicerad 16 augusti 2005

Statsminister Göran Persson är beredd att ta strid mot vänsterpartiet och miljöpartiet i budgetförhandlingarna för att få igenom en sänkning av spritskatten i höst.

– Det är nu det ska avgöras, tycker jag. Jag är övertygad om att vi behöver ha en sänkning av spritskatten, säger Göran Persson till Svenska Dagbladet.

Annons

Den nuvarande skattesatsen bidrar till en svart marknad som underminerar försäljningsmonopolet och därmed den svenska alkoholpolitiken, anser statsministern.

Han anger inte hur stor sänkningen enligt hans mening bör vara. En utredning har föreslagit att spritskatten sänks med 40 procentenheter. I utredningen föreslogs också att skatten på vin och öl ska sänkas, men Göran Persson är inte säker på att det är nödvändigt. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons