Annons
Nyheter

Stark blåst orsakar strömavbrott

SMHI har utfärdade en klass 1-varning om hårda vindbyar under lördagen i hela Skåne. Enligt SMHI är vindarna som starkast på lördagseftermiddagen och kommer att avta framåt natten. På flera håll i Skåne påverkades strömmen.
Nyheter • Publicerad 20 december 2008

- Det kommer att fortsätta blåsa imorgon men betydligt mindre. Under dagen i dag har vi vid Halmstad kunnat se vindstrykor på 24 m/s, säger Johan Lundgren meterolog på SMHI.

På grund av blåsten har boende i Skåne blivit av med strömmen under korta perioder. Bland annat så har Osbyområdet drabbats efter att grenar blåst ner på ledningar.- Men vi har inga stora strömavbrott inrapoprterade. Vi räknar med att strömmen kommer att komma tillbaka ganska snabbt igen, säger Jonas Andrén på Eons pressjour.Kristianstad och Hässleholms kommun berörde också av strömavbrott.

Ann Ekstrand
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons