Nyheter

Stabilt på skånska arbetsmarknaden

Arbetslösheten i Skåne var under januari 19 procent lägre än för ett år sedan. I slutet av januari var 22 700 skåningar arbetslösa. Det innebär att den öppna arbetslösheten ligger på tre procent, vilket kan jämföras med 2,8 procent i hela riket.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2008

Arbetsförmedlingen betraktar läget som stabilt och ser inga tecken på någon nedgång på den skånska arbetsmarknaden.

Färre personer fick visserligen nytt jobb i januari jämfört med ett år tidigare, men samtidigt var också det totala antalet sökande avsevärt lägre.

Det finns just nu många bristyrken: Civilingenjörer, flera inriktningar av specialister inom sjukvården, säljare, förskolelärare, revisorer, flera olika bygg- och verkstadsyrken, mekaniker till tunga fordon samt lastbilsförare.

Inom vissa branscher leder arbetskraftsbristen till att produktionen inte kan upprätthållas eller utökas. Exempel på sådana flaskhalsyrken är lokförare, veterinär, CNC-operatör och VVS-montör, skriver Arbetsförmedlingen i

ett pressmeddelande. TT 

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.