Annons
Nyheter

Spya binder misstänkt till brottsplats

En 25-årig man i Malmö rånade en 68-årig kvinna i hennes lägenhet tidigare i våras. Även hennes hemtjänstpersonal som var på plats rånades. Nu kan rånaren bindas till brottsplatsen av sina egna uppkastningar.
Nyheter • Publicerad 15 juni 2006

När polisen kom till lägenheten för att göra en teknisk undersökning uppgav offren att gärningsmannen hade rester av uppkastningar i mungipan när han utförde rånet. Några meter utanför fastigheten hittade polisen en stor spya som de tog med sig prov av, skriver Sydsvenskan.

Ett par dagar senare greps och anhölls mannen, men släpptes igen.

Annons

Spyan skickades upp till Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) i Linköping för att säkerställa eventuellt DNA som kunde binda rånaren till platsen.

"Resultaten talar med visshet för att sökprovet kommer från den misstänktes, om man bortser från möjligheten att DNA:t kommer från en nära släkting.", skrev SKL när provresultaten var klara.

Den 25-årige mannen åtalades på onsdagen vid Malmö tingsrätt för rån. I åtalet ingår även andra brott som mannen misstänks ha begått. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons